Cantonas Lucia Manuela

Cantonas Lucia Manuela

Despre mine

Sunt Lucia Cantonas, psiholog clinician si doctor in neurostiinte clinice. Am absolvit programul de masterat in neurostiinte clinice al Universitatii din Geneva.

Am urmat apoi un stagiu de pregatire in cadrul Departamentului de Neurochirurgie Stereotactica si Functionala al Spitalul Universitar din Köln unde am fost responsabila de inregistrarea si analiza datelor cerebrale ale persoanelor diagnosticate cu sindromul Tourette si tulburarea obsesiv-compulsiva folosind electroencefalograma si stimularea cerebrala profunda.

Programul doctoral in neurostiinte clinice l-am urmat in cadrul Universitatii din Geneva in perioada 2017-2020 si a avut ca tematica principala intelegerea profilului neuropsihiatric al copiilor si adolescentilor diagnosticati cu sindromul genetic DiGeorge.

In perioada doctoratului am obtinut o bursa guvernamentala din partea fondului national de cercetare elvetian pentru a studia la Universitatea Cambridge legatura dintre deteriorarea functiilor cognitive si structura biochimica a tesuturilor cerebrale in cortexul prefrontal al persoanelor diagnosticate cu tulburare obsesiv compulsiva si schizofrenie.

Ultima etapa a pregatirii mele a fost ca postdoctorand alaturi de Prof. Marie Schaer in cadrul Departamentului de Psihiatrie al Universitatii din Geneva in domeniul dezvoltarii strategiilor de diagnostic si interventie precoce in tulburarile din spectrul autist.

Servicii

  • Evaluari psihologice
  • Management de caz in vederea a dezvoltarii şi implementarii unui plan individualizat de interventie adecvat
  • Asigurarea accesului la servicii
  • Monitorizarea furnizarii serviciilor
  • Promovarea nevoilor copilului
  • Evaluarea constanta a rezultatelor impreuna cu evolutia copilului.

Tipuri de diagnostic abordate

  • Tulburari neuropsihiatrice

CONTACT

Mobil 0771 547 677
Acasă +40 368 880 099

ON-LINE

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

CONTACT

Asociatia Albert si Zambete, Brasov

Endre CSATO

INFO UTILE

Newsletter

Afla primul noutatile

Search