Centru de zi pentru copii cu dizabilități neuromotorii „Grădinița Malteză”

Centru de zi pentru copii cu dizabilități neuromotorii „Grădinița Malteză”

Despre noi

Scopul serviciului social licențiat Centrul de zi pentru copii cu dizabilități ʺGrădinița Specială Maltezăʺ este de implementare a unor servicii specializate de educație timpurie, recuperare și reabilitare adresate copiilor cu dizabilități neuromotorii și asociate, cu vârsta cuprinsă între 2 și 9 ani, pentru a putea preveni marginalizarea acestora și pentru a le crește șansele de recuperare și integrare în comunitate; de asemenea se are în vedere susținerea familială care să genereze atitudini și comportamente ce vor favoriza dezvoltarea optimă a copilului.

În centrul nostru, avantajul este acela că în același loc se oferă ambele tipuri de servicii atât cele de educație, cât și de recuperare - atât de necesare dezvoltării și recuperării copilului special.

Totodată, existența unei echipe multidisciplinare care funcționează în același spațiu și care evaluează și elaborează un Plan de intervenție pe care ulterior îl aplică, aduce calitate în intervenția specializată.

Datorită faptului că Grădiniţa Malteză este un centru de mici dimensiuni şi beneficiază de terapeuți dedicaţi total profesiei, calitatea principală este ambianţa familială care vibrează în spaţiul centrului, unde copiii primesc toată afecţiunea şi prietenia terapeuţilor. Tot ceea ce facem aici se întâmplă cu un scop: acela de a-i ajuta pe copii.

Și facem acest lucru prin terapii specializate, încercând mereu să aducem terapii actuale pentru a face totul mai ușor și mai plăcut.

 

Servicii

 • Intervenții psihopedagogice complexe
 • Activități de stimulare multisenzorială și cognitivă
 • Terapie comportamentală
 • Terapia 3C
 • Kinetoterapie
 • Educarea limbajului și terapia tulburărilor de limbaj
 • Intervenții asistate de animale 
 • Melotarepie

Tipuri de diagnostic abordate

 • Deficiențe neuromotorii
 • Tulburări neuro-psiho-motorii
 • Tulburări din spectrul autist

GALERIE FOTO

„Când a venit pentru prima dată, zâmbea timid din brațele mamei. Un băiețel vesel, veșnic cu zâmbetul pe buze, cu o privire năstrușnică. Diagnosticul lui scris pe câteva rânduri reflecta faptul că nu merge, nu vorbește, nu mănâncă, nu înțelege nimic și prin urmare nu știe nimic ! A început aventura sa ca și copil „maltez”, iar el cuminte, venind zi de zi la program a reușit treptat să exploreze fiecare colț al „căsuței malteze”. Întâi de-a bușilea, apoi cu un premergător special, pentru ca în scurt timp să reușească să meargă doar ținut de un degețel. Și asta, doar după un singur an de kinetoterapie !!! Despre faptul că pe scrisoarea medicală era trecut faptul că nu înțelege, asta am uitat demult !!! Cu răbdare și perseverență, R a început să înțeleagă jocurile copiilor, cuvintele celor din jur, așa că, tot după primul an de terapii reușea să facă lucruri uimitoare: incastre cu animăluțe, puzzle-uri cu lucruri familiare, asocieri de imagini și ce era cel mai important a început să mănânce singur la masă și chiar să ajute la îmbrăcat/dezbrăcat! Pandemia nu l-a oprit să evolueze, pentru că el, cuminte, a continuat programul de educație și recuperare în căsuța noastră. Chiar dacă nu am mai fost așa de mult timp împreună, Raul și-a continuat drumul spre independență. Astăzi, R aleargă, R se joacă, R mănâncă singur, R înțelege, R ascultă. Și chiar dacă boala îl împiedică să zică cuvinte, el reușește să comunice prin priviri. Parcă toate cuvintele se înghesuie în ochii lui să poată să-ți spună tot ce are de spus și cât este de fericit!„

CONTACT

Tel: 0745 540 811

Adresa: Str. Haiducului nr.9, cod 400040, Cluj-Napoca

 

ON-LINE

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

WEB: https://maltez.ro/

 

CONTACT

Asociatia Albert si Zambete, Brasov

Endre CSATO

INFO UTILE

Newsletter

Afla primul noutatile

Search