Centrul de Cercetari subacvatice

ASOCIATIA CENTRUL DE CERCETARI SUBACVATICE

Despre noi

Departamentul de Terapii Speciale al Centrului de Cercetari Subacvatice a fost creat in anul 2008, cu scopul de a desfasura proiecte de cercetare in domeniul neurofeedbackului (neuroterapie sau neurobiofeedback).

Baza de plecare au fost rezultatele obtinute privind interactiunea/comunicarea cu delfinii salbatici, folosind generarea undelor cerebrale care afecteaza in mod particular activitatea hipocampica, atat la oameni cat si la animale (vezi pozele cu delfinii si scafandri).

Primele rezultate au fost cumulate si aplicate sub denumirea de acvameditatie multisenzoriala, actionarea simultana asupra mai multor simturi) si au fost prezentate publicului larg in septembrie 2008 la Sfantu Gheorghe la baza de inot ReKreativ.

In anul 2009 am extins cercetarile privind efectele acvameditatiei multisenzoriale asupra persoanelor cu deficiente de auz: surzi, surdo-muti si hipoacuzici.

In anul 2010, desi rezultatele au fost promitatoare. Descopera eroul din tine – filmat de Discovery Channel), ne-am reorientat spre persoanele cu dizabilitati mintale, in special spre copii cu nevoi speciale.

Incurajat de rezultatele obtinute, in 2015 am inceput construirea taberei de vara de la Dalnic, unde desfasuram proiecte incepand din anul 2016.

Activitate

De TUSMA pot beneficia persoanele cu urmatoarele afectiuni, dar nu numai:
● Deficiente senzoriale si fizice
● Dizabilitati mintale
● Paralizii cerebrale
● Tulburari afective si emotionale
● Dificultati de cunoastere si invatare, Sindrom Down, dispraxie
● Deficiente de comunicare si interactiune TSA
● Deficiente in dezvoltarea limbajului
● Cerinte educationale specifice

Echipa

Echipa este compusa de psihopedagogi cu experienta, care sunt specializati pe aceasta terapie conform cerintelor testului clinic efectuat de Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie Bucuresti.

Servicii

TUSMA – Terapie cu Unde Sonore in Mediul Acvatic: inducerea de unde alfa-celebrale persistente prin intermediul undelor sonore transmise prin mediu acvatic.Terapia accelereaza neuroplasticitatea creierului, aducand reorganizarea functionala pe termen scurt si cea structurala pe termen lung a materiei cenusii si albe.

GALERIE FOTO

CONTACT

Tel: 0755.011.500

Adresa: Sf Gheorghe, str. Presei nr.4

ON-LINE

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Website:  https://jeno.ro/wp/

CONTACT

Asociatia Albert si Zambete, Brasov

Endre CSATO

INFO UTILE

Newsletter

Afla primul noutatile

Search