About us

Despre Proiectul Împreună pentru Părinții Copiilor cu Autism

Suntem inspirați de părinţii copiilor speciali care ne învaţă în fiecare zi ce înseamnă dragostea necondiţionată şi răbdarea.

Deşi există multă teamă la auzul acestui diagnostic, este importat să ştiţi dragi părinţi că nu sunteţi singuri. Mulţi părinţi au fondat organizaţii care să ajute copiii cu autism, au ieşit să lupte pentru drepturile copiilor lor, ne-au educat cu privire la ce înseamnă un copil special şi ce nevoi are.

Ei, părinţii de copii diferiţi au creat o societate mai bună.

E rândul tău să te alături lor şi să îţi găseşti drumul. Eşti părinte de copil special!

Felicitări, eşti un om frumos, bun şi important în societate!

Suntem alături de tine și îți oferim 3 ședințe de îndrumare și terapie, GRATUITE!

DESPRE AUTISM

Ce este autismul sau tulburarea de spectru autist?

Tulburarea de spectru autist este o întârziere în dezvoltare care se manifestă prin dificultăţi de învăţare - învăţarea se face mai lent şi este necesar ajutor consecvent, dificultăți de comunicare socială (lipsă contact vizual, joc solitar, nu caută prezenţa şi atenţia celorlalţi), interese fixe (cunoaşte steagurile ţărilor, urmăreşte îndelung maşina de spălat sau roţile maşinuţelor de jucărie), comportamente repetitive (înşiruirea obiectelor, merge pe aceași rută, închide/deschide întrerupătorul).

Aceste dificultăţi încep să se manifeste la nivelul creierului devreme (3-12 luni), iar comportamentele devin mai clare după 12 luni.

Care sunt primele semne?

Copii cu autism comunică diferit. În primii 2 ani puteţi observa că nu răspunde când îl strigaţi pe nume, evită contactul vizual, nu se joacă «cucu-bau», nu gângureşte, nu foloseşte silabe sau cuvinte simple, nu arată cu degetul când vrea ceva, nu face cereri şi nu comunică nevoi de bază (nu va spune când îi este sete sau are nevoie la baie). Acest tip de comunicare îl împiedică pe copil să înveţe limbajul şi să vă imite, făcând dificilă integrarea la grădiniţă.

De aceea este important să mergeţi la psiholog sau la medicul pediatru pentru a verifica nivelul de dezvoltare şi a începe imediat tratamentul (intervenţia de modificare a comportamentelor).

Cauze

Tulburările de spectru autist sunt complexe şi apar în urma interacţiunii dintre modificările genetice, factori materni şi factori de mediu.

Factorii de mediu nu cauzează autismul ci oferă un risc crescut.

Factorii genetici sunt de natură multifactorială (multiplevariante genetice implicate) şi joacă un rol important în dezvoltarea caracteristicilor de spectru autist.

DE REȚINUT

Tulburările de spectru autist sunt complexe şi apar în urma interacţiunii dintre modificările genetice, factori intrauterini, perinatali şi factori de mediu

Fiecare copil din spectru are un profil unic de aceea este necesară o abordare holistică de tratament şi intervenţie.

Copiii din spectru au șanse de recuperare foarte bune dacă sunt expuşi timpuriu la intervenţii complementare intense.

Copiii din spectru autist prezintă multe calităţi pozitive care pot ajuta în plan școlar.

Noi te putem îndruma în primii pași atunci când afli diagnosticul de autism

 Suntem alături de tine și îți oferim
3 ședințe de terapie și îndrumare, GRATUITE!

 

Dorim ca prin sesiunile de grupuri suport organizate cât și prin intermediul ghidului informativ oferit GRATUIT acestor famili, părinții să înțeleagă simplu și practic contextul și pașii concreți de urmat atât în zona evaluărilor, terapiilor de urmat cât și a modalităților disponibile de susținere financiară ale acestora.

Dorim deasemenea, prin organizarea de grupuri de suport, să susținem cu sfaturi din perspectiva familiilor aflate deja în situații asemănătoare care să ajute conștientizarea și utilitatea implicării pozitive în această aventură necunoscută.

Image

OBIECTIVE GRUPURI SUPORT

Participanții vor forma o comunitate care va putea împărtăși experiențe și provocări comune legate de specificul acestui diagnostic având copii de vârste asemănătoare

Simt că nu sunt singur/singură, că mai sunt și alții în aceeași situație și este normal procesul prin care trec cu această ocazie

Înțeleg că prima schimbare este la mine și eu voi fi cel/cea care va fi partenerul copilului meu pe drumul descoperirii potențialului său

Știu și vreau să găsesc soluțiile optime pentru a îi oferi copilului meu toate tratament autism, terapii autism și suportul de care are nevoie în a își atinge potențialul maxim disponibil

Doresc să fac echipă cu terapeuții, specialiștii și toți aceia care vor mai veni în viața noastră, pentru ca împreună să găsim drumul către dezvoltarea și integrarea copilului meu

Îți recomandăm să iei legătura cu specialiștii noștri pentru o evaluare corectă a nevoilor copilului tău

Suntem alături de voi și vă oferim
3 ședințe de terapie și îndrumare, GRATUITE!

 

DE CE UN GHID INFORMATIV IMPRIMAT ÎNTR-O ERĂ A TEHNOLOGIEI ȘI A DIGITALIZĂRII?

Vom răspunde la această întrebare cu o analogie...

Atunci când un om cade în apă independent de voința lui și nu știe să înoate, oare îl ajută o soluție digitalizată sau un colac clasic de salvare și câteva îndrumări care să-l scoată la liman?

Răspunsul îl știm cu toții, iar dacă un moment ne punem chiar și ipotetic în situația acelor familii, suntem de acord că acel colac de salvare, acei primi pași care ne ajută să ne dezmeticim, pot face diferența.

Prin susținerea acestui proiect veți întinde o mână de ajutor, le veți da un colac care să îi ducă la limanul de unde se pot ridica, să se scuture și să pornească optimiști și motivați să facă tot ce este mai bun pentru copiii lor.

 

Noi credem în minuni și știm că ele pot deveni realitate!

 

Vrem ca împreună să fim prima minune dupa o veste ce pare atât de tragică.

Vrem să redăm speranța, vrem să resetăm așteptările și să oferim motive destule pentru care viața este frumoasă și cu, sau mai ales cu un copil cu nevoi speciale.

Image

Îți recomandăm să iei legătura cu specialiștii noștri pentru o evaluare corectă a nevoilor copilului tău

Suntem alături de voi și vă oferim
3 ședințe de terapie și îndrumare, GRATUITE!

 

CINE SUNTEM?

Asociația Albert și Zâmbete își propune să susţină oportunităţi de recuperare, dezvoltare şi integrare a copiilor cu nevoi speciale.

„Albert şi zâmbete!”

… s-a născut şi a crescut ca o inspiraţie a realităţii şi a provocărilor unei experienţe speciale din ultimii 5 ani a unei familii cu un băiat minunat cu nevoi speciale.

„Albert şi zâmbete!”

... este contextul prin care ne asumăm să facem mai mult pentru cei din jurul nostru aflaţi în situaţii poate mult mai complicate decât situaţia noastră.

„Albert şi zâmbete!”

... este drumul prin care creştem noi părinţii, pe masură ce încercăm să creştem la maximul potenţial real un băiat minunat căruia pe lângă un 10 APGAR i s-a asociat un diagnostic de Sindrom Down.

„Albert şi zâmbete!”

... este modul în care ne dorim să dezvoltăm multe proiecte sociale de impact în zona copiilor cu nevoi speciale şi prin care să răspundem nevoilor acestei comunităţi prin oportunităţi de informare, dezvoltare şi integrare a unei resurse deosebit de valoroase din societate.

CONTACT

Asociatia Albert si Zambete, Brasov

Endre CSATO

INFO UTILE

Newsletter

Afla primul noutatile

Search