Despre noi

About us

Despre Albert si Zambete

Albert si Zambete! s-a nascut si a crescut ca o inspiratie a realitatii si a provocarilor unei experiente speciale din ultimii 7 ani.

Albert si zambete! este drumul prin care crestem noi parintii, pe masura ce incercam sa crestem la maximul potential real un baiat minunat caruia pe langa un 10 APGAR i s-a asociat un diagnostic de Sindrom Down.

Albert si zambete! este contextul prin care ne asumam sa facem mai mult pentru cei din jurul nostru aflati in situatii poate mult mai complicate decat situatia noastra. Prin aceasta asociatie, ne dorim sa dezvoltam multe proiecte sociale de impact in zona copiilor cu nevoi speciale si prin care sa raspundem nevoilor acestei comunitati prin oportunitati de informare, dezvoltare si integrare a unei resurse deosebit de valoroase din societate.

Credeti in minuni si acestea vor deveni realitate! Este alegerea noastra si a multor altor prieteni dragi noua si care cred ca impeuna cu noi aceste ganduri si demersuri vor deveni mai devreme sau mai tarziu parte a cotidianului numit normalitate.

CE FACEM?

Suntem increzatori

ca experienta si drumul nostru poate fi o plus valoare pentru comunitate

Suntem proactivi

pentru a raspunde nevoilor comunitatii atunci cand sesizam oportunitati de schimbare

Suntem dornici si deschisi

in a promova valoarea si potentialul de dezvoltare si integrare a copiilor cu nevoi speciale

Sustinem oportunitatile

de recuperare, dezvoltare si integrare a copiilor cu nevoi speciale.

CE PROBLEMA INCEARCAM SA REZOLVAM?

Conform statisticilor guvernamentale, in judetul Brasov sunt inregistrati peste 1.500 de copii cu diferite forme de dizabilitati si cu diagnostic de copii cu nevoi speciale, iar numarul lor poate fi mult mai mare prin prisma lipsei unui diagnostic timpuriu sau a refuzului parintilor de a accepta situatia de fapt al unui copil cu astfel de nevoi din diferite motive personale sau de integrare.

Parintii care afla intr-un anumit moment de un diagnostic legat de dizabilitati sau nevoi speciale ale copiilor lor nu au acces sau dispun de un acces foarte limitat cu privire la gama terapiilor care are putea recupera sau amelioare deficientele de devoltare. Fiind presati de timp acestia au nevoie de o informatie cat mai completa asupra tuturor posibilitatilor din zona apropiata (de multe ori trebuie sa acceseze aceasi terapie de doua ori pe zi)

CE SOLUTII PROPUNEM?

Organizarea unui eveniment care sa reuneasca o vasta arie a tipurilor de terapii, activitati sau proiecte de recuperare la care sa aiba acces intr-un cadru organizat, prietenos si eficient si care sa ofere punctul de pornire a unei platforme interactive online dar si o sursa eficienta de informare sub forma de catalog tiparit pentru urmatorul an ce urmeaza a fi distribuit in maternitati, spitale, clinici, medici de familie si care sa poata fi accesat de toate familiile aflate in astfel de situatii.

Vom organiza un eveniment de 2 zile in cadrul expozitional Brasov Business Park intr-o maniera cat mai prietenoasa si pozitiva, prin care toate aceste informatii sa ajunga intr-un timp cat mai scurt si cat mai complet la beneficiarii acestor activitati si astfel sa imbunatatim gradul de integrare si implicare a persoane cu dizabilitati sau cu nevoi speciale in comunitate.

Vom asigura o cat mai mare participare a furnizorilor de servicii si programe de dezvoltare, imbunatatire si recuperare a copiilor cu dizabilitati si nevoi speciale – numarul participantilor este estimat la 35 – 40 avand in vedere activitati de genul: kinetoterapie, psihoterapie, terapie ocupationala, logopedie, terapie prin muzica, calarie, arta, terapii in apa, etc.

Timpul de cautare este pretios, iar scutarea lui poate contribui la ameliorarea efectelor negative sau imbunatatirea mai timpurie a abilitatilor copiilor care sa contribuie la dezvoltarea psihomotorie, ocupationala sau integrarea mai facila a acestora.

Toate aceste nevoi si dorinte au fost manifestate cu mai multe ocazii in discutiile avute cu parinti preocupati activ pentru a gasi cele mai bune oportunitati de dezvoltare a copiilor lor cu nevoi special sau cu dizabilitati, intrebandu-ne ”dar de unde ati aflat de terapia….?”

Galeria Terapiilor pentru Copiii cu Nevoi Speciale se doreste sa creeze oportunitatea accesibila in timp cat mai scurt la solutiile optime pentru fiecare caz in parte prin asigurarea participarii cat mai largi a celor care ofera astfel de solutii si in acelasi timp sa genereze o sursa de informatie ulterioara sub forma unui catalog pentru toti interesati / vizati pentru tot anul urmator pana la urmatoarea editie a acestui eveniment.

TERAPII

Kinetoterapie

Logopedie

Psihoterapie

Terapie prin muzica

Terapie Ocupationala

Calarie

Logopedie

Terapii in apa

REALIZARI

EXPOZANTI
0
VIZITATORI
0
FAMILII
0

GALERIA TERAPIILOR 2017

Ne reamintim impreuna cu ceva nostalgie in suflet si mare bucurie, urmarind retrospectiva evenimentului Galeria Terapiilor din 2017. Suntem in toiul pregatirilor pentru editia din 2018!

GALERIA TERAPIILOR 2018

Cam asa s-a desfasurat Galeria Terapiilor din 2018: multa implicare, veselie si activitati variate!

AVANTAJELE PROIECTULUI

Mai buna integrare a copiilor

cu dizabilitati si/sau nevoi speciale in comunitate

 

 

Daca terapiile sunt costisitoare, oare care ar putea fi pretul lipsei acestora?  

Ce ne costa mai mult: sa investim in recuperare, reabilitare, dezvoltare, sau sa cheltuim pentru asistare sociala?

ECHIPA

Ne-am dat curand seama ca acest drum se parcurge alaturi de oameni, uneori oameni care impartasesc aceeasi poveste, aceleasi experiente.

ENDRE CSATO
ENDRE CSATO
CORINA CSATO
CORINA CSATO
OANA SAVA
OANA SAVA
AMMA IUGA
AMMA IUGA
ANDREEA GĂVENEA
ANDREEA GĂVENEA
ALINA MOLDOVAN
ALINA MOLDOVAN
CATALINA BUNGHEZ
CATALINA BUNGHEZ
ANA MARIA MICU
ANA MARIA MICU
DANIELA ILINCA
DANIELA ILINCA
GEORGE HUDITA
GEORGE HUDITA
ANASTASIA ABAITANCEI
ANASTASIA ABAITANCEI
RALUCA LEONTI
RALUCA LEONTI

CONTACT

Asociatia Albert si Zambete, Brasov

Endre CSATO

INFO UTILE

Newsletter

Afla primul noutatile

Search