Speakeri

Amma Iuga
PsihoterapeutAmma Iuga

AMMA IUGA

Vorbim despre integrare atunci cand avem parti separate pe care ne dorim sa le armonizam intr-un tot. Dar care sunt acele parti separate? Cine integreaza? Cine este integrat? Cat durează integrarea? Si mai ales, care este echilibrul, armonia spre care tindem?

Sunt intrebari pe care mi le-am pus in ultimul an, intrucat dezamagirea si frustrarea au pus stapanire pe munca mea.

Vin cu un bagaj de 6 ani de integrare in gradinite si scoli a copiilor cu tulburari din spectrul autist si inca 3 ani de integrare sociala a persoanelor diagnosticate cu schizofrenie, dorindu-mi, cumva utopic, sa ma integrez si eu in randul oamenilor care nu au nevoie de integrare.

Stiu insa ca nu este nimanui de folos daca ma refugiez intr-o lume ideala. Asadar, imi propun sa fac clara distinctia dintre asimilare si integrare, sa conturez perspectiva post-integrare si sa promovez un model de actiune pentru dezvoltarea sentimentului de apartenenta, asumandu-mi, în acelasi timp, propria-mi vulnerabilitate: eu sunt om si am nevoie de umanitate.

 

Conferinta 2018 - "Cine pe cine integreaza si pana cand?"

Bob Doman
Director si Presedinte NACDBob Doman

BOB DOMAN

Bob Doman este directorul si presedintele Asociatiei Nationale pentru Dezvoltarea Copilului (NACD), fondata in 1979. NACD are sediu in Statele Unite, precum si in  Sidney - Australia, New Delhi - India, Londra - Anglia si Bucuresti - Romania.

NACD serveste copii din intreaga lume.

Bob este un inovator al interventiilor neurologice, senzoriale, perceptuale, cognitive si educationale si a creat nu numai sute de tehnici si metodologii specifice, dar a dezvoltat o paradigma complet noua pentru educatie si pentru maximizarea potentialului uman. Sub indrumarea sa, NACD a sustinut abordarea neurodezvoltarii si educatiei pentru copii, invatarea bazata pe DBL, programul TLP - programul de ascultare, constructorul de creier, programele de interventie sonora specifica TSI.

Bob a conceput si a supravegheat peste 15 milioane de ore de interventie individuala de dezvoltare si educatie.

Astazi, Bob este un inovator de frunte in neurodezvoltare si un campion neclintit al potentialului innascut din fiecare fiinta umana. El continua sa deserveasca clientii individuali si familiile lor, precum si sa promoveze beneficiile abordarii neurodezvoltarii pentru educatori, medici, terapeuti si lideri publici din Statele Unite si din intreaga lume.

 

Conferinta 2017 - "Valorificarea potentialului maxim de dezvoltare a copilului"

Bololoi Daniela
Psiholog, PsihoterapeutBololoi Daniela

BOLOLOI DANIELA

 Conferinta 2017 - "Momente de cotitura in viata. Despre puterea de a darui"

Bota Camelia
PsihoterapeutBota Camelia

BOTA CAMELIA

Am pasit pentru prima oara in aceasta calatorie frumoasa numita psihologie, in clasa a X-a.

Ulterior, sapand mai mult in povestea proprie-mi vieti, am descoperit ca semintele iubirii, abilitatile empatice si tendinta de a vea grija de ceilalti au fost plantate, cu grija si respect, in inima mea, de catre cei care mi-au dat viata, cei care m-au crescut si, ulterior, cei care mi-au influentat pasii in drumul spre propriul destin. Le multumesc acum!

Si iata-ma acum in drumul meu.

Sunt psiholog cu drept de libera practica atestat profesional de Colegiul Psihologilor din Romania, Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie, cod personal 12381 in: ”Consiliere Psihologica – evaluarea si consilierea experientiala a copilului, adultului, cuplului si familiei”.

Psiholog Practician in Sandplay Integrativ atestat de catre Asociatia Romana pentru Terapia prin Jocul cu Nisip.

Membru cofondator al Societatii Civile Profesionale de Psihologie – EquilibruPsi

Si, daca simti ca ai nevoie de cineva sa-ti fie alaturi pentru a parcurge cu intelegere si integrare anumite momente provocatoare din viata ta, sunt aici!

 

Conferinta 2018 - "Sandplay - terapia prin jocul in nisip"

Butnariu Anda
PsihologButnariu Anda

BUTNARIU ANDA

Psiholog clinician si terapeut in cadrul asociatiei Raza de Speranta, Brasov.

A absolvit facultatea de Psihologie si apoi a urmat cursuri postuniversitare pentru specializarea in terapia de recuperare a copiilor cu autism.

In prezent isi desfasoara activitatea ca terapeut si coordonator al centrului de zi Avantgarden din cadrul Asociatiei “Raza de Speranta”.

Anda este implicata in formarea noilor terapeuti, promovand o abordare multidisciplinara, adaptata copilului dar si sustinerea acesteia in mediul familial.

 

Conferinta 2018 - "Strategii de Succes in Recuperarea copilului cu TSA "

Cernea Magda
PsihologCernea Magda

CERNEA MAGDA

Audiolog, psiholog, terapeut prin joc si dramaterapeut in cadrul clinicii Otomed Medical Center din Bucuresti.

Are o experienta profesionala de peste 20 de ani in lucrul cu copiii hipoacuzici purtatori de implant cohlear si familiile acestora. Este specializata in terapia logopedica specifica, destinata acestor copii. In ultimii 4 ani a coordonat un proiect national de terapie prin joc si dramaterapie oferit copiilor hipoacuzici purtatori de implant cohlear din Romania.

Este director clinic national pentru disciplina ”Healthy Hearing” din cadrul programului de sanatate Special Olympics Romania si vicepresedinta a trei asociatii: „Asociatia Audiosofia”, „Asociatia Audiologilor din Romania” si „Asociatia de Terapie prin joc si Dramaterapie din Romania”.

In cadrul Galeriei Terapiilor pentru Copiii cu Nevoi Speciale, va sustine o prelegere destinata parintilor acestor copii, cu titlul „Eficient, nu deficient”. Se va referi la experienta profesionala acumulata timp de 9 ani in cadrul programului de sanatate „Healthy Hearing” oferit de Special Olympics Romania, persoanelor cu dizabilitati intelectuale.

Cu acest prilej va evidentia aspectele pozitive in ceea ce priveste necesitatea si beneficiul derularii unui astfel de program in tara noastra. De asemenea va aduce in discutie prin intermediul imaginilor si filmelor, proiectul national de terapie prin joc si dramaterapie destinat copiilor hipoacuzici purtatori de implant cohlear din Romania, initiat de „Asociatia Audiosofia”. Intreaga prezentare are scopul de a le oferi parintilor anumite parghii de actiune care sa sprijine dezvoltarea optima a copiilor lor, intr-o viziune pozitiva.

 

Conferinta 2018 - "Eficient, nu deficient"

Domokos Antonia
Psiholog, PsihoterapeutDomokos Antonia

DOMOKOS ANTONIA

Sunt o persoana dinamica, vesela, optimista, empatica si creativa, dornica sa descopar frumusetea din simplitatea lucrurilor, unicitatea oamenilor si magia pe care o creeaza, sa analizez si sa valorific darurile pe care le au de oferit.

Pregatirea ca Psiholog cu specializare in Psihoterapie Pozitiva, Practitioner si Master NLP Resonanz (Institut Kutchera), formator, pedagog de recuperare, precum si experienta indelungata alaturi de copii, mi-au oferit instrumentele pentru a explora potentialul, dorintele si abilitatile celor mici, pentru ai indruma cu grija si bucurie in calatoria catre sine si exprimarea propriei lor autenticitati in mod liber si natural.

 

Conferinta 2018 - "Integrarea copiilor cu TSA in gradinite / scoli"

Darko Emese
Psihopedagog APWRDarko Emese

DARKO HORTENSIA EMESE

Curiozitate...Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?

Cativa ani mai tarziu...In prezent

Imi desfasor activitatea la Centrul Pilot de Referinta pentru Boli Rare – NoRo ca si psihopedagog / logoped. Sunt implicata in activitati precum: terapie comportamentala, terapie senzoriala, logopedie, activitati de socializare si de integrare, consilierea si informarea parintilor, participare la conferinte, seminarii, redactarea si publicarea de materiale informative.

Pe aceasta cale doresc sa va deschid portile inspre locul  unde imi dedic timpul si sprijinul meu copiilor cu dizabilitati.

Tema prezentarii este: Terapii pentru copii cu dizabilitati produse de boli rare si tulburari din spectrul autist”

Centrul NoRo este un loc unde cunosti oameni care infrunta provocarile unui diagnostic, isi impartasesc experientele, isi exprima dorinta de a fi sprijiniti si de a beneficia de diferite terapii cu scopul de a-si imbunatati calitatea vietii.

 

Conferinte 2018

  • "Terapii pentru copii cu dizabilitati produse de boli rare si tulburari din spectrul autist"
  • "Bolile rare, traim impreuna, invatam impreuna"

 

Gaman Doina
PsihologGaman Doina

GAMAN DOINA

Coordonator Centrul de Informare si Consiliere pentru Pacient si Familie HOSPICE Casa Sperantei Brasov.

Psiholog psihoterapeut analitic existential (SAEL Societatea de Analiza Existentiala si Logoterapie), cu formare in psihologie clinica – Centrul Adler.

Specializare in Ingrjire paliativa si experienta in psihooncologie

Formator in cadrul Centrului de Educatie si Resurse in Ingrijiri Paliative HOSPICE Casa Sperantei Brasov.

 

Conferinta 2018 - "Ingrijirea paliativa la copii"

Imre Andras
Fundatia pentru Comunitate ClujImre Andras

IMRE ANDRAS

Director Executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.

Programul MOL pentru sanatatea copiilor este organizat de Fundatia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispozitie de compania MOL Romania.

Prin Programul MOL pentru sanatatea copiilor, organizatiile non-guvernamentale pot beneficia de o suma de maximum 25.000 lei sub forma de pre-finantare pentru un proiect ce urmeaza să fie implementat in perioada decembrie 2018 – august 2019.

DETALII 

 

Conferinta 2018 - "Programul MOL pentru sanatatea copiilor"

Jardan Veronica
Psiholog Clinician si PsihoterapeutJardan Veronica

JARDAN VERONICA

Psiholog clinician principal si supervizor

Psihoterapeut acreditat cu specializari in: hipnoza clinica ericksoniana, Eye movement desensitization and reprocessing - E.M.D.R. si în psihodrama

Presedinte Asociatia Psihologilor Atestati din Romania,  (A.P.A.R.), care este furnizor de formari continue si complementare pentru: psihologi, psihoterapeuti, medici, asistenti sociali si medicali

Organizator a XIV editii de conferinte nationale cu participare internationala din psihologie aplicata.

Coordonator proiect "Pot fi independent", dedicat peroanelor cu dizabilitati in sistem barter.

 

Conferinta 2018 - "Rolul familiei in acceptarea, integrarea si managerierea psihotraumelor"

Manea Raluca
Manea Raluca

MANEA RALUCA

Prezentarea va avea urmatoarea structura: NACD si modul in care se Raporteaza la dizabilitate; maniera in care NACD abordează terapia copilului cu nevoi speciale; avantajele pe care o familie din Romania le are inrolandu-se in programul NACD; avantajele pe care un terapeut le ar avea intr-o colaborare cu o familie care doreste implementarea programului NACD

 

Conferinta 2018 - "Experienta noastra de 6 ani alaturi de NACD"

Marta Palmés Fàbregas
Coach si Facilitator NACD pentru Familii Vorbitoare de lb. SpaniolaMarta Palmés Fàbregas

MARTA PALMÉS FÀBREGAS

Marta Palmes este din Barcelona, ​​a locuit si a lucrat in Spania, Anglia si Statele Unite. Detine diplome in management si educatie. Dupa ce si-a desfasurat cariera in turism, bancar si educatie executiva, ea si-a gasit pasiunea personala si profesionala in dezvoltarea copiilor, cu prima ei fiica, Arianna. Aceasta s-a nascut cu un cromozom in plus, care i-a influentat modul de a invata si de a se dezvolta.

Imediat dupa ce s-a nascut fiica ei, a auzit de programele NACD de dezvoltare, care o puteau ajuta pe Arianna sa isi atinga potentialul.

Dupa ani de aplicare a programului NACD, Marta a facut saltul inapoi la universitate pentru a doua oara in educatia copiilor. In prezent, ea este un Coach al NACD si sprijina familiile in implementarea programelor. Majoritatea familiilor de care se ocupa, vorbesc limba spaniola si sunt raspandite in America Centrala si de Sud, America de Nord si Europa.

In prezent, Marta locuieste in Barcelona impreuna cu sotul ei si cu cele doua fiice, Arianna si Natalia.

 

Workshop 2017 - "Experienta noastra cu NACD - de la temeri la succes"

Michelle Younghusband
Psihoterapeut - DanemarcaMichelle Younghusband

MICHELLE YOUNGHUSBAND

Michelle Younghusband are peste 15 ani de experienta in diferite tari din intreaga lume (Australia, Anglia, Olanda, Danemarca, Malaezia, Republica Ceha si Romania). Lucreaza cu copii cu afectiuni ASD si afectiuni conexe (ADHD, PDDnos).

Are o diploma de licenta (master in psihologie), un Master in Asistenta Sociala si este un profesor de yoga calificat in domeniul copiilor.

Aceasta experienta de munca ii permite sa puna bazele teoretice a unei terapii expresive pe baza de joc si de lucru cu corpul, pentru a sprijini copiii sa prospere. Copiii invata cel mai bine prin joc si relatii pozitive sa isi atinga potentialul.

"Unirea stiintei si sufletului creeaza copii, familii, profesori si terapeuti linistiti, increzatori si conectati"

 

Conferinta 2018 - "Connecting ASD Kids"

Muntean Valentin
Profesor Doctor Universitatea Transilvania BrasovMuntean Valentin

MUNTEAN VALENTIN

Muzicoterapia poate fi definita ca o terapie non-verbala care utilizeaza sunetul si muzica, sub toate formele sale, in vederea promovarii, mentinerii si restaurarii sanatatii mentale, fizice, emotionale si spirituale.

Muzica are multiple calitati non-verbale, creative, emotionale si structurale. Aceste calitati sunt utilizate in relatia terapeutica pentru a facilita contactul, interactiunile, constientizarea de sine, intelegerea, exprimarea emotiilor, comunicarea si dezvoltarea personala (Canadian Association for Music Therapy, 1994)

Meloterapia este un proces foarte activ. Ea nu se rezuma la simpla auditie muzicala, cum initial s-ar putea crede. Interventia muzicii face apel mai ales la exprimare prin intermediul improvizatiei, interpretarii si compozitiei. Acestea nu inseamna, insa, ca pacientii care abordeaza acest gen de terapie trebuie sa aiba neaparat deprinderi musicale (absolut necesare, dealtfel, terapeutului) sau calitati legate de auzul ritmico-melodic si exprimare vocala sau instrumentala.

Limbajul meloterapiei este cel al analogiilor, prin opoziţie cu limbajul stiintific al medicinii sau al psihologiei. Prin meloterapie se pune in functie analogia, in cadrul sedintelor i se propune subiectului sau grupului un „obiect analogic” (un proiect de realizat sau o tehnică de explorare, de interpretare) de-a lungul unei evolutii care poate să opereze intr-un sens terapeutic, substituind situatia patologica sau blocand-o.

(Rodriguez & Troll, 2001, p. 37).

 

Conferinta 2018 - "Terapia prin muzica"

Munteanu Leonard
Trainer & CoachMunteanu Leonard

MUNTEANU LEONARD

Leonard Munteanu este Trainer & Coach, lucreaza in domeniul training-ului de personal din anul 2005 intr-o firma multinationala si este formator acreditat CNFPA, iar în 2016 a absolvit cursul de Brief Coach Training (Solution Focus Coaching) cu Dr. Petra Muller-Demary.

Licentiat in Stiinte economice si pasionat de dezvoltarea personala, si-a descoperit ”apetitul” pentru nutritie acum aproximativ doua decenii. Astfel, este interesat de orice remediu natural lasat de Dumnezeu pentru nevoia si binele omului. A absolvit cursuri de tehnician nutritionist si lucreaza part-time in acest domeniu. Este absolvent de cursuri de masaj reflexogen (reflexoterapie) si apreciaza foarte mult fitoterapia si iridologia. 

 

Workshop 2017 - "Cum poate ameliora/ajuta alimentatia nevoile speciale ale omului"

Necula Tedy
RegizorNecula Tedy

NECULA TEDY

Tudor Necula este producator si director de film, iar munca sa e reprezentata atat de documentare si filme de fictiune, precum si de reclame sociale si videoclipuri muzicale.

A lucrat pana acum cu UNICEF, Salvati Copiii, Fundatia Blue Heron, JRC Germania si cu alte 15 fundatii pentru spoturi TV.

Tedy si-a focalizat metodele creative pe latura sociala a comunicarii, intrucat crede cu tarie ca tot ceea ce creem zi de zi implica oamenii.

Dizabilitatea sa l-a motivat sa inteleaga lumea intr-un mod mai pozitiv si mai optimist. De asemenea, Tedy ii motiveaza pe ceilalti sa se dezvolte si sa exploreze lumea prin intermediul creatiei, in special a filmului. 

Tine si sesiuni de training si de life-coaching.

 

Conferinta 2017 - "O poveste"

Nistor Anca Elena
Psiholog, EducatorNistor Anca Elena

NISTOR ANCA ELENA

Psihoterapeut in cadrul asociatiei Raza de Speranta, Brasov si profesor inv. prescolar in cadrul Gradinitei cu P.P”Junior”, Nr. 26, Brasov.

A absolvit facultatea de Psihologie, masterul de Psihologie Clinica si Interventie Psihologica si a urmat cursuri postuniversitare pentru specializarea in terapia de recuperare a copiilor cu autism. Sustine proiecte, conferinte si formeaza cadre didactice in ceea ce priveste integrarea copiilor cu CES in invatamântul de masa.

In prezent isi desfasoara activitatea ca terapeut si coordonator al centrului de zi DSS din cadrul Asociatiei “Raza de Speranta, este profesor inv. prescolar la gradinita si formator cadre didactice.

 

Conferinta 2018 - "Integrarea copiilor cu TSA in gradinite / scoli"

Plopeanu Gabriela
Presedintele Asociatiei Copiii de CristalPlopeanu Gabriela

PLOPEANU GABRIELA

Presedinte Asociatia Copiii de Cristal, Vicepresedinte FEDRA

 

Conferinta 2018 - "Ei sunt inima mea, eu sunt vocea lor"

Ricean Alina
Psihiatru Pediatric si Psihoterapeut Cognitiv-ComportamentalRicean Alina

RICEAN ALINA

Este medic specialist psihiatrie pediatrica si psihoterapeut cognitiv-comportamental, absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie din Tirgu-Mures,avand pregatirea in specialitate in centrul universitar Cluj-Napoca.

Dr. Alina Ricean are o experienta de mai mult de 6 ani in tratarea copiilor cu autism, iar in ultimii doi ani s-a axat pe formarea echipei terapeutice pentru a le oferi copiilor cu TSA o ingrijire la standarde internationale.

 

Conferinta 2018 - "Aspecte medicale in tratamentul copiilor cu TSA"

Szabo Jeno
Centrul de Cercetari SubacvaticeSzabo Jeno

SZABO JENO

Pentru ca s-a antrenat sa devina scafandru inca de cand era copil, ca urmare a devotamentului si a muncii sale, el a ajuns sa se scufunde in Delta cu renumitul Jean-Yves Cousteau, care i-a facut cadou propriul costum. Asta se întâmpla in urma cu 20 de ani.

Intre 1985 si 2004, el a obtinut peste 25 de acreditari internationale.

Incetul cu incetul, Jeno a inceput sa antreneze alti pasionati de scufundari, in timp ce el devenise un adevarat vanator de comori. Una dintre experientele de neuitat a fost atunci cand a gasit cateva dintre comorile ascunse pe coasta Africii de Sud.

In 2009, a inceput un proiect special pentru a-i ajuta pe surdo-muti sa comunice sub apa, folosind aceeasi tehnică ca in cazul comunicarii cu delfinii si anume propagarea sunetului in apa sub forma de unde.

 In prezent, proiectul continua in Dalnic, Covasna - DETALII  

 

Conferinta 2018 - "Terapii cu pesti in cadrul Centrului de Cercetari Subacvatice"

Szilvasy Miruna
PsihoterapeutSzilvasy Miruna

SZILVASY MIRUNA

Sunt Miruna Szilvasy si sunt psihoterapeut Neuro Lingvist acreditat. Incepand cu acest an folosesc si metoda sandplay in cabinet atat cu adultii, cat si cu copiii.

In cabinetul meu le ofer clientilor prezenta cu toate simturile deschise, timp, deschidere si intrebari potrivite pentru a-si gasi resurse si solutii. In pregatirea si formarea mea ca psihoterapeut rolul cel mai important l-au avut cei din jurul meu, care cu fiecare “buton” apasat mi-au dat o noua tema care voia sa fie bagata in seama. Astfel, am inceput sa observ si sa lucrez cu lucrurile care imi faceau zilele mai putin fericite.

Din toamna anului 2016 am inceput sa moderez un grup de support pentru parinti. Am pornit aceste intalniri pentru ca mi-am dat seama ca noi parintii avem nevoie sa fim ascultati, sa auzim ca ceea ce facem sau ceea ce fac copiii nostri se intalneste si “la altii”. Ceea ce cred ca defineste foarte bine acest grup este: “sunt prezent. pentru tine, te ascult, te inteleg si ma bucur ca sunt aici!”.

Daca iti doresti sa afli mai multe despre pregatirea mea profesionala, despre cum iti pot fi alaturi in noile descoperiri sau schimbari, te invit pe site-ul meu: www.mirunaszilvasy.ro

 

Conferinta 2018 - "Sandplay - terapia prin jocul in nisip"

Tulban Andreea
PsihologTulban Andreea

TULBAN ANDREEA

HOSPICE Casa Sperantei Brasov, psiholog Centrul de Informare si Consiliere pentru Pacienti si Familii

Psiholog practicant autonom atestat in psihologie clinica, asistent de psihodrama, specializare in ingrijiri palliative si experienta in psihooncologie;

Formator in cadrul Centrului de Educatie si Resurse in Ingrijiri Paliative, HOSPICE Casa Sperantei Brasov.

 

Conferinta 2018 - "Ingrijirea paliativa la copii"

Vajda Edith
Psiholog, PsihoterapeutVajda Edith

VAJDA EDITH

Vajda Edith este psiholog clinician si psihopterapeut.

A absolvit facultatea de Psihologie din Brasov si a urmat cursuri de specializare in domeniul interventiei terapeutice si a evaluarii copiilor cu tulburare de spectru autist.

In prezent, este coordonator terapeuti in cadrul Asociatiei “Raza de Speranta” din Brasov si este implicata in proiectele asociatiei in formarea specialistilor, in implementarea de servicii de terapie si constientizarea problematicii copiilor cu autism din perspectiva integrarii sociale.

 

Conferinta 2018 - "Tehnici de Interventie pentru Copilul cu Autism"

cta-logo

INSCRIE-TE IN CATALOGUL TERAPIILOR!

Invitam specialistii, asociatiile, organizatiile si centrele de recuperare care ofera servicii copiilor cu nevoi speciale sa se inscrie, accesand link-ul de mai jos.

CONTACT

Asociatia Albert si Zambete, Brasov

Endre CSATO

INFO UTILE

Newsletter

Afla primul noutatile

Search