Evenimente

Proiecte sociale pentru copiii cu nevoi speciale

Galeria Terapiilor 2018

Galeria Terapiilor pentru Copiii cu Nevoi Speciale 2018

În perioada 27-29 Septembrie 2018 se desfășoară la Brașov Business Park cea de a doua ediție a evenimentului Galeria Terapiilor pentru Copiii cu Nevoi Speciale, organizat de Asociația “Albert și Zâmbete”, un concept unic în România ce aduce într-un singur loc oportunități de terapii de recuperare, dezvoltare și integrare a copiilor cu nevoi speciale.

Prima ediție, din 2017, a prezentat oferta a peste 35 de programe și activități terapeutice și de recuperare a copiilor cu nevoi speciale, peste 30 de activități destinate copiilor și alte 8 sesiuni de conferințe și workshop-uri având la bază exemple de succes motivaționale cu invitați din Statele Unite ale Americii, Spania și avându-i ca invitați speciali din România pe Mădălina Turza (Preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi) și pe regizorul Tedy Necula.

În cadrul celei de a doua ediții vor fi organizate peste 33 de standuri la care va fi prezentată o paletă largă de terapii: psihoterapeuți, psihologi, kinetoterapeuți, specialiști în terapii pe tematici precum desen, activități cu cai sau câini, muzică, activități în apă sau patinaj, dar și asociații sau fundații cu programe de recuperare pentru copiii cu nevoi speciale.

De asemenea, în cele 3 zile de eveniment, vor avea loc o serie de conferințe cu speakeri de renume, din țară și din străinătate, actori activi în domeniul copiilor cu nevoi speciale, precum și activități pentru copiii care își vor însoți părinții la Brașov Business Park. Programul detaliat este disponibil și pe pagina de Facebook: Asociatia Albert si Zambete

Noutatea acestui an o reprezintă organizarea unei zile întregi de conferințe și workshop-uri destinate terapeuților, educatorilor, învățătorilor, medicilor de familie și altor persoane implicate în procesul de educație, îngrijire, recuperare și dezvoltare al copiilor cu nevoi speciale. Rolul educatorilor, profesorilor, terapeuților poate fi unul deosebit, el putând reprezenta puntea de legatură cu mediul social în general, acolo unde procesul de susținere și integrare încă are multe prejudecăți și provocări de înlăturat.

 

Astfel, pe 27 septembrie - Ziua Terapeuților - începând cu ora 9.30, terapeuții și personalul din învățământul special sunt așteptați la un numar de 10 conferințe și workshop-uri special concepute pentru aceștia.

Program Terapii terapeuti

 

Zilele Familiilor – vineri, 28 septembrie (orele 13-18) și sâmbătă, 29 septembrie (orele 10-15) - vor cuprinde alături de standurile de prezentare ale furnizorilor de terapii, o serie de evenimente destinate familiilor și copiilor acestora sub forma a 10 conferințe pentru parinți și 18 sesiuni de activități pentru copii. Într-o atmosferă veselă și pozitivă, copiii se vor putea juca, desena sau cânta, își vor putea întâlni personajele preferate sau vor putea vedea demonstrații de dresaj canin.

Program Terapii final familii

Invitații speciali ai acestei ediții sunt:

  • Michelle Younghusband din Danemarca, cu o experiență de peste 15 ani în domeniul lucrului cu copiii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist
  • Magda Cernea audiolog, psiholog, terapeut prin joc și dramaterapeut în cadrul clinicii Otomed Medical Center din București și director clinic național pentru disciplina ”Healthy Hearing” din cadrul programului de sănătate Special Olympics România
  • Veronica Jardan, psiholog, preşedinte Asociaţia Psihologilor Atestaţi din România (A.P.A.R.) și Centrul NoRo din Zalău al cărei principal scop este oferirea de îngrijire specializată și personalizată persoanelor din România care suferă de boli genetice rare.

PROGRAMUL ATELIERELOR - click AICI

 

Proiectul Galeriei Terapiilor a fost inițiat de Asociația Albert și Zâmbete, inspirat fiind din realitatea și provocările experienței personale a familiei fondatoare, Csato Corina și Endre, alături de Albert, băiețelul lor cu diagnostic de Sindrom Down. Motivați de viziunea unei societăți incluzive și conștienți de importanța accesului la informațiile despre alternative de recuperare, aceștia și-au propus să facă un pas către construirea unei imagini cât mai complete despre oportunitățile de terapii printr-un eveniment pozitiv și inspirațional.

Prin conceptul din acest an se dorește crearea unei platforme suportive și integratoare comune familie - sistem educațional formal - terapeuți specializați ce poate genera acele modele de succes care să inspire societatea în a valorifica diversitatea și a genera demersuri de normalizare.

"Suntem încrezători că experiența și drumul nostru poate fi un plus de valoare pentru comunitate. Ne dorim ca oamenii care împărtășesc aceeași poveste, aceleași experiențe, să vina la Galeria Terapiilor nu doar pentru a se informa, ci și pentru a câștiga mai multă încredere și dorință de a valorifica potențialul copiilor lor cu nevoi speciale!” a declarat Endre Csato, tatăl lui Albert și Președinte al Asociației Albert și Zâmbete.

Galeria Terapiilor pentru Copiii cu Nevoi Speciale este organizată de Asociația Albert și Zâmbete, în colaborare cu Consiliul Județean Brașov, Fundația Comunitară Brașov, Brașov Business Park, Kron-Tour Expo Fairs & Exhibitions, Kron-Tour Expo Fairs & Exhibitions și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov.

Evenimentul se adresează atât celor 1.500 de familii înregistrate în județul Brașov cu diagnostic de copii cu nevoi speciale, în căutarea celor mai bune oportunități de recuperare și dezvoltare pentru ei, familiilor cu copii fără un diagnostic, dar în căutarea soluțiilor pentru ,,micile  probleme”, cât și celor care doresc să se informeze pentru prieteni sau sunt interesați de conferințele și workshop-urile conexe ale căror teme sunt general valabile pentru copii și meseria de părinte.

Cu ocazia celei de a doua ediții a evenimentului va fi lansat și site-ul www.galeriaterapiilor.ro, care se dorește a fi o platformă de resurse online cu terapii disponibile, informații utile pentru familiile aflate în astfel de situații și oportunități de finanțare a proiectelor de dezvoltare ale asociațiilor care au ca scop dezvoltarea și recuperarea copiilor cu nevoi speciale.

CONTACT

Asociatia Albert si Zambete, Brasov

Endre CSATO

INFO UTILE

Newsletter

Afla primul noutatile

Search